Trygga och milda för nyföddas hud från allra första stund.

Föräldrar vet bäst. Den saken är klar, men ibland kan det vara skönt att få det bekräftat. Särskilt när det handlar om hur man tvättar sin bebis, eftersom det förekommer många olika råd som inte alltid stämmer överens.

Nu kan du vara trygg i att göra rätt val för dig och din nyfödda, tack vare 280 föräldrar och deras bebisar som deltagit i en av de största kliniska studier som hittills gjorts om nyfödda bebisars hud.

Så gjorde vi testet

Forskare vid universitetet i Manchester fick undersöka hur den friska huden på nyfödda påverkades av rengöring med tvättservetter jämfört med rengöring med vatten och bomullsvadd. 280 nyfödda bebisar och deras föräldrar deltog i testet, som gjordes i deras hemmiljö. Barnmorskor gjorde varsamt några enkla men viktiga tester:

  • Mängden vatten som förlorades genom bebisens hud
  • Återfuktningen av bebisens hud
  • Den allmänna hälsan hos bebisens hud

Resultatet – lika bra som vatten och bomullsvadd

Det visade sig att NATUSAN® Baby Mild Care Wipes var lika bra som bara vatten och bomullsvadd för att hålla bebisens hud återfuktad. Mammor till nyfödda i gruppen som tvättades med vatten och bomullsvadd upplevde mer blöjeksem än mammorna i gruppen som tvättades med tvättservetter.

Slutsats – ett tryggt val för nyfödd hud

Testresultaten ger mammor och pappor stöd i deras beslut – NATUSAN® Baby Mild Care Wipes är så milda och skonsamma att du kan använda dem till din bebis redan från första dagen.

Läs mer om våra produkter, klicka här.