Babymassage = lycka

Beröring tidigt i livet är en viktig del av din bebis fortsatta utveckling. All beröring bidrar till en ökad känsla av trygghet och minskad stress eller oro. Babymassage är ett fint sätt att genom beröring lära känna din bebis. All den tid du ägnar åt att Knyta an till ditt nyfödda barn kommer du att ha igen under lång tid framöver. Din bebis kommer att utveckla sitt sinne för kommunikation och kommer lättare att kunna klara övergången från tiden i din mage och ut till de nya okända. Som pappa är det också ett perfekt sätt att få närhet även om du inte får den kroppskontakt som amningen naturligt ger. För er som föräldrar innebär babymassagen att även ni själva slappnar av och kommer ert barn nära på ett alldeles speciellt sätt. Ni lär känna, förstå och besvara ert barns kroppsspråk och signaler.

Den kunskapen kommer att ge er trygghet, säkerhet och självförtroende vilket har en gynnsam effekt på relationen till er bebis. Babymassage hjälper också till att stimulera barnets känsliga hud, beröringssinne, blodomlopp och motorik. Babymassagen hjälper barnet att lära känna sin kropp och därför är det är viktigt att inte fortsätta om ditt barn tröttnar, utan visa att du förstår ditt barns signaler.

 I vårt produktsortiment finns tre oljor med olika egenskaper som alla passar perfekt för en avslappnande babymassage; Natusan® first touch baby oil, Natusan® intensive care baby oil och Natusan® bedtime baby oil. Läs gärna mer om våra produkter nedan.

babyoil

Mineralolja eller vegetabilisk olja?

Att använda vegetabiliska oljor, t.ex. olivolja, för hudvård är något som blivit mer populärt. Det många inte känner till är att olivolja innehåller en syra (Oleic Acid) som bryter ner hudbarriären. Forskning visar att användning av olivolja kan öka risken för torr hud och eksem. 

Den stora skillnaden är ursprunget och renhetsgraden. Mineraloljan har sitt ursprung från fossila rester av växter och djur och vegetabilisk olja har sitt ursprung i växtriket. Mineraloljor kan vara av tre olika grader. Mineralolja av medicinsk renhetsgrad är den renaste och är testad och godkänd för användning på såväl apotek som sjukhus och finns i läkemedel. Med denna olja kan vi vara säkra på renheten, den återfuktande effekten och låga risker för hudirritation och allergi. Vegetabilisk olja genomgår en kemisk reningsprocess. Kvaliteten och säkerheten är helt beroende av ursprungsväxten och faktorer som odlingssätt och förädlingsprocess.

För att undvika problem med
huden och allergier, har Natusan® valt att använda mineralolja av medicinsk renhetsgrad, framför vegetabiliska oljor som har en större sannolikhet att bidra till hudirritation och allergier.

Här kan du ladda ned och spara vår guide till babymassage. Du kan även hitta andra guider för nedladdning på vår broschyrsida.