Så undviker du blöjeksem

Huden under blöjan är väldigt utsatt för fukt och friktion och den behöver återhämtning, därför är det viktigt att ta hand om huden vid varje blöjbyte.

Genom tre enkla steg kan du förebygga blöjeksem:
1. Rengör, 2. Torka, 3. Skydda.

1. Rengör

Noggrann rengöring av blöjområdet är naturligtvis väldigt viktigt. Enbart vatten kan torka ut huden och är inte tillräckligt för att rengöra huden från kiss och bajs. När du tagit av blöjan, rengör med våtservetter eller med mild barntvål och vatten. Natusan® first touch extra sensitive wipes är våtservetter som både rengör och återfuktar. Tvätta med en rörelse som går framifrån och bakåt, det gäller både pojkar och flickor. Tänk på att inte gnugga huden, var varsam i dina rörelser.

2. Torka

För att få din bebis hud riktigt torr kan du göra på olika sätt, det viktigaste är att inte gnugga huden. Ett sätt är att torka genom att varsamt klappa med en mjuk handduk upp och ned om och om igen tills huden känns helt torr. Du kan också blåsa på huden. Låt gärna din bebis ligga naken en stund så att huden får en stund för återhämtning, men se till att det är en behaglig temperatur i rummet. Tips: Plastad frotté kan vara en bra investering, då kan du lugnt låta din bebis ligga naken en stund utan att vara rädd för att barnet kissar på ett olämpligt ställe.

3. Skydda

Genom att vid varje blöjbyte smörja in din bebis hud med en barnsalva kan du förebygga rodnad och irritation och hålla huden mjuk och smidig. Natusan® first touch protection cream är en vårdande salva som lägger sig som ett vattenavvisande skydd så att vätska inte kan tränga in i huden.

Om irritation trots allt uppstår, kan du stryka på ett lager med Natusan® first touch zinksalva vid första tecken på rodnad. Salvan verkar uttorkande och förebygger irritation och rodnad. Att byta bebisens blöja ofta, rengöra, hålla torrt och smörja med en vårdande salva brukar hjälpa.

Natusan® first touch extra sensitive wipes!

Våra våtservetter är märkta med både Svanen och Astma-Allergi Danmark.
De har återfuktande egenskaper och är särskilt utvecklade för nyfödda. För extra mild och skonsam rengöring av din bebis hud. Rengör utan att torka ut, även vid upprepad användning. Perfekt för smidiga blöjbyten!

Här kan du ladda ned och spara råd om blöjbytet. Du kan även hitta andra guider för nedladdning på vår broschyrsida.