Skip to main content
Search

I takt med att bebisar växer blir de mer aktiva och det kan kännas som om man inte gör annat än att försöka hålla sin bebis ren. När du tvättar din bebis oftare behöver du också tänka på att återfukta huden så att den håller sig hälsosam.

Studier har påvisat skillnaderna mellan vuxen hud och bebishud. Bebisars hud är ömtåligare än vuxen hud eftersom den fortsätter att utvecklas under barnets första år. Den är känsligare för irriterade ämnen och förändringar i temperatur och luftfuktighet. Därför behöver du skydda din bebis hud mot yttre fakrorer som till exempel sol, vind, kyla, vatten och torr luft samt produkter som tar hårt på huden.

Bebisars hud är det första skyddet mot omvärlden, och det är viktigt att den återfuktas på rätt sätt så att den håller sig hälsosam. Håll huden återfuktad för att skydda mot torrhet.

Använd en fuktgivande produkt

När du märker att du tvättar sin bebis händer och ansikte oftare är det bra att använda en produkt som varsamt både rengör och återfuktar huden.

Håll bebisens hud återfuktad

Det är bra att använda en återfuktande lotion när bebisen är nybadad. Bebisars hud tar lättare upp fukt utifrån, men förlorar också fukt snabbare än vuxen hud. Därför är det bra att återfukta bebisens hud regelbundet för att förhindra att huden torkar ut.

Natusan® by Johnson’s® Cottontouch™ Lotion är mild och absorberas snabbt, vilket gör bebisens hud både mjuk och len.

 

Back to Top