Skip to main content
Search

I takt med att bebisar växer blir de mer aktiva och det kan kännas som om man inte gör annat än att försöka hålla sin bebis ren. När du tvättar din bebis oftare behöver du också tänka på att återfukta huden så att den håller sig hälsosam.

Studier har påvisat skillnaderna mellan bebishud och vuxen hud. Bebisars hud är ömtåligare än vuxen hud eftersom den fortsätter att utvecklas under barnets första levnadsår. Den är känsligare för irriterande ämnen och förändringar i temperatur och luftfuktighet. Därför behöver du skydda din bebis hud mot yttre faktorer som till exempel sol, vind, kyla, vatten, torr luft, klädesplagg och för starka rengöringsprodukter.

Bebisars hud är det första skyddet mot omvärlden, och det är viktigt att den återfuktas på rätt sätt så att den håller sig hälsosam. Håll huden återfuktad för att förhindra att den torkar ut.

Använd återfuktande rengöringsprodukter

När du märker att du tvättar din bebis ansikte och händer oftare är det bra att använda en rengöringsprodukt som varsamt både rengör och återfuktar huden. NATUSAN® first touch bath är speciellt framtagen för skonsam rengöring av bebisars hud.

Håll bebisens hud återfuktad

Det är bra att använda en återfuktande lotion när bebisen är nybadad.

Bebisars hud tar lättare upp fukt utifrån, men förlorar också fukt snabbare än vuxen hud. Därför är det bra att återfukta bebisens hud regelbundet för att förhindra att huden torkar ut. NATUSAN® intensive care lotion är dokumenterat mild och absorberas snabbt, vilket gör att bebisens hud håller sig mjuk och len.

 

Back to Top