Skip to main content
Search

Bebisars hud är inte bara mjuk och len. Den är också ett unikt och viktigt skydd mot yttre faktorer till exempel sol, vind, kyla, vatten, torr luft, klädesplagg, och för starka rengöringsprodukter.

Huden har stor betydelse för bebisens hälsa och för att skydda mot irriterande ämnen, virus och bakterier. Huden hjälper också till att reglera kroppstemperaturen och har en viktig funktion när bebisen upptäcker världen genom beröring.

Bebisars hud skiljer sig från huden hos vuxna. Den ser ofta fin ut, men är mycket ömtålig och behöver extra vård under de första levnadsåren. Bebisars hud är jämfört med vuxen hud:

  • upp till 30 % tunnare
  • mer lättirriterad
  • mer benägen att ta upp fukt utifrån, samtidigt som den förlorar fukt snabbare

Eftersom bebisars hud är så ömtålig behöver den ett bra skydd mot yttre faktorer som till exempel sol, vind, kyla, vatten, torr luft, klädesplagg och för starka rengöringsprodukter. Använd därför en mild, skonsam rengöringsprodukt samt en skyddande olja speciellt framtagna för bebisar till exempel NATUSAN® first touch bath samt NATUSAN® first touch baby oil.

När du badar din bebis och smörjer in huden med återfuktande produkter hjälper du till att hålla huden hälsosam. Dina händers mjuka beröring mot bebisens hud stärker också bandet mellan er.

I takt med att bebisen växer kommer han eller hon att ge sig ut på upptäcktsfärd, och händer och ansikte behöver antagligen tvättas oftare. Prova en mild rengöringsprodukt speciellt framtagen för nyfödda, till exempel NATUSAN® first touch bath.

Back to Top